Tuesday, December 18, 2018

Katherine & Michael

 Expand post


Fotografii nunta Restaurant Casina

Katherine & Michael




Cand traiesti dincolo de Oceanul Atlantic si vrei sa organizezi nunta in Romania, misiunea nu este usoara. Michael s-a descurcat foarte bine, astfel incat Katherine, mireasa canadiana, sa fie purtata prin ritualul unei nunti traditionale ardelenesti. Pentru familia ei si prietenii lor a fost o zi cu totul speciala. Pregatirile desfasurate in casa bunicilor, cununia religioasa ortodoxa bilingva, sedinta foto desfasurata intr-o gradina frumoasa si petrecerea au fost tot atatea ocazii pentru a trai cu intensitate avalansa de emotii. 

Dansul mirilor a continut un element surpiza, dansul acadian. Muzica acadiana este un mix de stiluri apreciat de urmasii primilor colonisti francezi veniti in Canada. Nedorind sa intre in conflictul dintre Anglia si Franta, acadienii - pacifisti din fire, au fost alungati de pe pamanturile din Nova Scotia, pe care le transformasera in zone fertile. Risipiti in lume de acea mare expulzare, acadienii traiesc in diaspora si se regasesc in muzica acadiana. 
Mi-a placut dansul si am ascultat, de atunci, mai multa muzica acadiana. Este fascinant cum identitatea si istoria sunt puternic ancorate in muzica.

Un moment care a descris foarte bine puterea unei fotografii a fost acela in care, in timpul unei hore, o doamna i-a daruit o fotografie unui domn. O fotografie alb-negru, veche. In clipa in care a vazut-o, a iesit din dans, in interiorul horei si a ramas nemiscat, privind fotografia. 

Hora continua, oamenii se roteau in hora, dar pentru el timpul nu mai curgea la fel. Retraia povesti nestiute, calatorea in timpul acelei fotografii care devenise un portal.  Doar lacrimile ii dansau in ochi. 

Va multumesc pentru ocazia de a va fi alaturi si va doresc sa fiti fericiti impreuna, Katherine si Michael!












































Link-uri utile: